Místní produkty
Ostrov Lesbos je známý díky vynikajícímu a kvalitnímu olivovému oleji, který se na ostrově od nepaměti vyrábí. Mezi nejlepší patří olej ze Stypsi a organický olej z farmy Achladeri.
Traduje se, že Lesbosané vyrábí to nejlepší ouzo v Řecku. Pokud jste ho ještě nikdy neochutnali, tak jste nejspíše ještě nepili doopravdy dobré ouzo. Výroba a pití tohoto nápoje je umění, dá se říci že kvalitní výroba je i životní cíl. Ať je to cokoliv, místní obyvatelé jsou na své ouzo právem hrdi. Doporučujeme Ouzo Giannatsi z Plomari ve dvou variantách, 42% a 45%.
Další místní specialitou jsou sardinky chytané v kallonské zátoce, ráno chycené, ještě na lodi nasolené a večer v restauraci servírované. Výborně chutnají právě v kombinaci s ouzem.
Sardinky se zpracovávají i ve specifickou sardelovou pastu, která je k dostání v každém obchodě.
Oblast Ayiassos a Mandemados je známá díky keramice, která se zde již po staletí pálí. Můžete si vybrat z rozličných hrnků, misek i keramických figurek.
Pokud si chcete poslechnout místní umělce, tak mezi uznávané hudebníky patří George Dalaras, Haris Alexiou, Eleftheria Arvanitaki and Savina Yannatou.